Ik stel me graag voor.....

Brigitte Senger

Welkom, mijn naam is Brigitte Senger! Passie is wat mij beweegt……. Nadat ik 10 jaar met heel veel plezier groepslessen heb verzorgd binnen een vereniging, werd de behoefte om zelf invulling te geven aan een eigen studio steeds groter. Vanuit mijn eigen kracht en persoonlijke begeleiding mensen de gelegenheid te bieden om zowel fysiek, mentaal als emotioneel in balans te komen. Ik heb jaren lessen gegeven in BBB, Aerobics, Steps, Latin Moves en Pilates, en ben allround gediplomeerd Fitness-, Aerobics-, Steps-, Pilates- en MindFit- en MBCT Minfulness-trainer.

Tijdens een vakantie jaren terug, maakte ik voor de eerste keer kennis met Pilates. Hoewel mijn nieuwsgierigheid was gewekt, wijdde ik me geheel aan de cardio-lessen. Het was “in”om je in het zweet te werken en “ervoor” te gaan. Ik wist toen nog niet dat Pilates juist die aanvulling was die ik ging missen binnen al die andere groepslessen. Ik ontdekte ook dat gezondheid veel verder ging dan sport en voeding alleen. Ondanks dat ik merkte dat lichaamsbeweging en gezond eten positieve uitwerking op me had, miste ik toch iets. Het stuk bewustzijn, je lijf leren kennen, je grenzen kunnen bepalen, het leren luisteren naar signalen die je lichaam je geeft. Dit was het moment dat ik ervoor koos om me te laten opleiden tot Pilates-instructeur en heb me gediplomeerd tot allround Pilates-trainer en kan op elk gewenst niveau van beginner tot gevorderd mensen hierin begeleiden. Deze groepslessen zijn enorm geliefd bij velen inmiddels, er zijn op dit moment al meer dan 10 groepen actief bezig in het beoefenen van Pilates.

Mede door het beoefenen van Pilates kwam ik tot een ander besef. Ik geloof dat spieren niet alleen een afspiegeling zijn van iemands fysieke kracht of zwakte, maar ook van iemands geestelijke en emotionele toestand. Binnen de huidige maatschappij moeten en willen we zoveel en daarom is het zo belangrijk dat je je ook kunt ontspannen op een manier die bij je past. Ik ben op zoek gegaan naar een training die ertoe kon bijdragen dat de mensen zich meer kunnen ontspannen en meer aandacht voor zichzelf krijgen. Dat is de MindFit-training geworden, aspecten uit deze training gebruik ik in mijn lessen. Deze bewustwording en de Pilates methode is “a way of life” geworden en heeft me veel inzichten gegeven in het vinden van de juiste balans in mijn leven.

Ik hoop dat jullie binnen mijn Body & Mind Studio de juiste balans mogen vinden. Probeer het zelf maar uit, je bent van harte welkom. Hartelijke groet, Brigitte Senger

Meer weten?

Laten we elkaar leren kennen……….